2019-05-10 12:36:37• hírek • Szatmár.ro

Remek hangulat és díjeső. Ilyen volt az I. Tavaszi Gála

Első ízben szervezte meg a Szatmár Megyei Ifjúsági Tanács a Szatmár Megyei Diáktanáccsal partnerségben és a KÖFEDISZ (Kölcsey Ferenc Diákszövetség), HámDT (Hám János Líceum Diáktanácsa), és RED (Szatmárnémeti Református Gimnázium Diáktanácsa) diákszervezetek hozzájárulásával a Tavaszi Gálát.

A gála célja az volt, hogy rendhagyó módon olyan eseményt biztosítson a helyi fiataloknak, melynek keretében felszabadulhatnak és kötetlenül szórakozhatnak egy olyan környezetben, ahol a hangsúly az iskolák fiataljai közötti kapcsolatépítésen van. A szervezők úgy gondolták, hogy ennek a környezetnek a Tavaszi Gála tudná biztosítani a legmegfelelőbb hátteret. Az esemény formabontó jellegéhez emellett az is hozzátartozott, hogy a közös szórakozáson kívül egy díjazásra is sor került, melyen a kiemelkedő eredményeket elérő fiatalok munkáját részesítették elismerésben.
 

Az esemény nyitómomentumaként az est műsorvezetői, Nagy Botond és Makranczi Lilla felkérték Muresán Istvánt, a Szatmár Megyei Ifjúsági Tanács elnökét, hogy tartsa meg ünnepi beszédét. „Nagy öröm számomra, hogy – bár picit nehezen – de sikerült talpra állítani és megszervezni ezt a mai rendezvényt. Úgy gondolom, hogy ez a rendezvény hiánypótló szerepet tölt be a szatmári fiatalok számára, hiszen a mai napon tíz olyan diákot és egy olyan diákcsapatot fogunk díjazni, akik kemény munkával, kitartással odaadással és fáradtságot nem ismerve, az iskolai tevékenységek mellett olyan eredményeket értek el, amellyel túlzás nélkül mondhatom, hogy városunk – Szatmárnémeti – hírnevét építik és erősítik.”
 

Ezt követően Szilágyi Máté köszöntötte a fiatalokat: “Szeretettel köszöntök mindenkit a Szatmár Megyei Diáktanács nevében. Nagyon örülünk, hogy ilyen nagy számban összegyűltünk, reméljük, hogy az este folyamán mindenki jól fogja érezni magát!” Majd megkezdődött a díjátadó, az első három díjazott:

  • Tóth Attila Tamás, az atlétikai junior Országos Bajnokság 1. helyezettje

  • Kató Zsófia, vívás, December 1. Kupa: nemzetközi 1. hely; Románia Kupa: országos 3. hely

  • Bak-Menyhárt Sándor, a Rodney Sky Race országos hegyi futóversenyének 6. helyezettje
     

Az első három díjazott után a Kölcsey Ferenc Főgimnázium Örökségünk a szatmárnémeti Zsinagóga nevű csapatata mutatta be különleges előadását, mellyel nem mellesleg az Örökségünk Őrei országos vetélkedő döntőjéből győztesként kerültek ki. Az előadást követően folytatódott a díjak kiosztása:

  • Örökségünk a szatmárnémeti Zsinagóga nevű diákcsapat

  • Mácska Ádám, kimagasló eredmények vívásban: 2018-ban az országos bajnokság 2. helyét 2017 –ben a Belgrád Felnőtt Szatelit világkupa 2. helyét ,és a Koppenhága Európa körverseny 2. helyét érte el.

  • Szilágyi Balázs, ugyancsak vívás terén ért el nagy eredményeket: Junior országos bajnokságon 3. helyezést ért el, a kadett országos bajnokságán 1. helyezést, 2017–ben az Európa Bajnokságon 7. helyezést ért el.
     

A szusszanásnyi szünetben Miklovics Anna következett, aki egy citerával kísért népdalcsokrot adott elő, ezzel emelve tovább az est hangulatát. Majd folytatódott a díjazás:

  • Pfeifer Melany, többszörös országos vívóbajnok egyéniben és csapatban és európai körversenyek győztese volt Románia válogatottjával. Részt vett 2018-ban az X-faktorban, emellett számos eseményen is megörvendeztette a közönséget hangjával.

  • Krakó Rudolf, megalapította a Református Gimnázium Diáktanácsát és ezt sikeresen fenn is tartotta

  • Éles Júlia, nemzetközi matek és magyar versenyen ért el 3.helyezést
     

Végezetül Muresán Istvánt részesítette tiszteletbeli díjban a Szatmár Megyei Diáktanács elnöksége a szatmári ifjúságért végzett tevékenységéért.


Az afterparty kezdete előtt a szervezők még sort kerítettek a tombolahúzásra is, amelyet a jelenlévők nagy izgalommal követtek, hiszen a főnyeremény egy Vibe Festival-ra szóló bérlet volt. Az idei évre is színes felhozatallal készülő koncertsorozatra végül Nagy Bálint utazhat majd, hiszen a szerencse ez alkalommal neki kedvezett.
 

A szervezők ezúton is szeretnék kifejezni hálájukat a támogatóknak, akik nélkül nem jöhetett volna létre a rendezvény: Communitas Alapítvány, a rendezvény főtámogatója, Ferys Invest, Technosam, Aquastar, Cochet Home Decor, The Gentleman's world és végül, de nem utolsó sorban Nagy Norbert Photography.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: